zaterdag 19 november 2011

WNF Project

Voor het WNF Project was het de bedoeling om 4 wervings kaarten te maken. Voor het maken van de kaarten is veel onderzoek gedaan naar verschillende dingen zoals bijvoorbeeld de doelgroep. We wilde de kaarten ze simpel mogelijk houden. Gewoon een mooie, kleurvolle, pakkende foto van een bedreigde diersoort met een duidelijke slogan.


Vormgeven-Huisstijl Ontwerp

 Voor vormgeving moesten we uit een lijstje een fictief bedrijf kiezen en daar een toepasselijk logo voor verzinnen. Ik had gekozen voor Snake Film Productions. In het logo heb ik een filmpje verwerkt zodat je gelijk ziet waar het bedrijf voor staat. Toen moesten we een visitekaartje, enveloppe en briefpapier ontwerpen in dezelfde stijl als het logo.
Als laatste opdracht moesten we een homepage voor een website van het bedrijf ontwerpen.




Vormgeven-Zwart/Wit Compositie

Een van de eerste lessen van Vormgeven moesten we met zwart en wit en letters 4 pakkende composities maken. Hiernaast de composities.


Eigen Creatie 2

Rechts zie je de letter A, alleen dan met allerlei vormen erom heen. Het is een soort van graffiti geworden. Ik heb mijn fantasie hier de vrije loop gelaten en dat is te zien.

Eigen Creatie

Dit is een tekening die is Laatst thuis heb gemaakt. het is een dj met als hoofd een grote speaker. Dit om uit te beelden dat djs zich vaak uiten door de muziek die ze maken. De muziek is hun mond.

Visualiseren-Google Doodle

Met visualiseren moesten we een google doodle maken. Een google doodle is het plaatje wat je boven de search bar ziet als je naar google.com gaat. We kregen een aantal eisen waar de doodle aan moest voldoen. Eerst moesten we oefenen met het natekenen van het logo van google. Daarna moesten we plaatjes van het thema is dat logo verwerken.

Photoshop-Mish Mash Poster

Met de les Photoshop moesten we een poster ontwerpen voor een fictief feest. De naam van het feest was Mish Mash, voor de rest mocht je het helemaal zelf bepalen. Eerst heb ik alle plaatjes die ik nodig dacht te hebben vrijstaand gemaakt en vervolgens heb ik deze afbeeldingen in een mooie compositie gezet.

Photoshop-Text Tutorial

Om beter te leren werken met Photoshop moesten we via een aantal websites tutorials volgen om tekst effecten te maken. Rechts zie je 3 van deze teksten die ik heb gemaakt via de tutorials. Ik heb expres voor 3 totaal verschillende effecten gekozen zodat ik alle facetten van dit onderwerp onder de knie zou krijgen.

Photoshop-Vakantiefoto Remake

Met Photoshop heb ik een vakantiefoto veranderd. We moesten een saaie vakantiefoto gebruiken en deze vervolgens zo Photoshoppen dat deze er minder saai uitzag. Zoals je kunt zien heb ik daarom 3 bekende bezienswaardigheden op een rijtje gezet.

Photoshop-Afbeelding Retoucheren

Voor de les Photoshop moesten we een afbeelding retoucheren.
Dit moesten we doen door gebruik te maken van de clone stamp tool.
Met de clone stamp tool kun je gedeeltes uit afbeeldingen verwijderen.
In deze opdracht moesten we ervoor zorgen dat de afbeelding meer in de middle of nowhere leek. Boven = voor en onder = na het retoucheren.

Illustrator-Ik Beest

Met de les Illustrator kregen we de opdracht om van 2 verschillende dieren 1 dier te maken. Hierbij moest je dus eerst allebei de dieren natekenen met de pen tool en ze vervolgens in elkaar op laten gaan.

Illustrator-Dance Vector Poster

Met Illustrator moesten we een poster maken voor een fictief feest dat Dance Vector heette. Met de tekening van de DJ wilde ik duidelijk maken wat voor soort feest het was en als kleuren heb ik geel en oranje gebruikt omdat deze goed opvallen als je er langs loopt.

Illustrator-Robot

Met Illustrator moesten we een robot tekenen door gebruik te maken van de Tools die we de lessen daarvoor geleerd hadden. Zoals je kunt zien heb ik ervoor gekozen om de robot in 3D te tekenen wat zeker een uitdaging was.

Concept-Moodboard

Voor de les concept moesten we een Moodboard maken
waarbij je in een keer kon zien welke doelgroep je gekozen had.
In mijn geval was dat ''zakenmannen''. Ik heb gekozen om het te maken in Photoshop.